Page 58 - Gulsa Magazin 6
P. 58

GÜNCEL
          GÜLSAMAGAZİN






            KUZEYDEN GELEN




            TATLI MESLEK










          Doğu Karadeniz’in en yüksek dağı Kaçkarlar’ı mesken tutmuş
          Hemşinliler yüzyıl başında Rusya, Polonya,  İran gibi ülkelere giderek

          bu ülkelerde pastacılık, fırıncılık, lokantacılık mesleklerini öğrendi.
          Hemşinliler, bu göçle birlikte bugün Türkiye’de en çok bilinen pastane

          ve fırınların sahibi oldu.
































                                                                                Gurbetçi


                                                                                Hemşinlileri



                                                                                Doğu Karadeniz’de yaşayan
                                                                                insanlardan  ayıran  en  önemli
                                                                                özellikleri kimlikleri haline ge-
                                                                                len pastacılık ve fırıncılık mes-
                                                                                lekleridir.



                56



            sayfa
   53   54   55   56   57   58   59   60   61   62   63